Hi! Ik ben Tanja Vos


Via mijn bedrijf &Groei zet ik mijn ervaring als Business Organizer en Project Manager in om samen met jou de wereld een stukje schoner, groener en socialer te maken.
Ik leer jou als ‘green minded’ ondernemer hoe jij je ambitieuze doelen kunt behalen door het slimmer plannen en organiseren van je werk. Of je nu als slow fashion designer voor eens en altijd de structuur van je werkdagen op orde wilt brengen of juist als founder van een vegan catering een flinke groei met je bedrijf wilt maken: ik ben er voor je! Samen zorgen we ervoor dat jij jouw doelen behaalt en die impact op de wereld maakt die jij voor ogen hebt.

Been there…

Na 11 jaar werken in een contact center is het woord ‘werkdruk’ eentje die mij meer dan bekend in mijn oren klinkt. Ik heb zelf meerdere momenten in mijn carrière gehad dat ik geleefd werd. Op ging in de waan van de dag. Steeds maar weer overwerken om alle ballen in de lucht te kunnen houden. Maar hoe druk ik ook was, die to-do-lijst werd alleen maar langer. En ik voelde me moe. Mijn werk koste me meer energie dan gezond was, waardoor ik geen puf meer had om wat leuks met mijn gezin te doen. Geen plezier meer had in mijn werk. Ik kwam met harder werken in elk geval niet vooruit en ben me vanaf dit moment gaan verdiepen in het slimmer organiseren van mijn werk.

 

Business Organizing

 

Ik kreeg een nieuwe functie als projectmanager, dat beviel goed! Plannen maken, overzicht houden, structuur aanbrengen, doelgericht werken: het lag helemaal in mijn straatje. Toen ik vervolgens ook nog eens uitkwam bij een opleiding tot business organizer voelde ik direct: dit is het! Aan de slag gaan met het verlagen van werkdruk. Efficiënter en effectiever werken. Rust in je hoofd creëren. Want hoewel ik zelf mijn dag inmiddels weer goed op orde had, zag ik om me heen vrienden en collega’s nog steeds struggelen met hún dag. Iedereen was druk en kwam om in de to do’s. Als business organizer kon ik ze daarmee helpen, door ze te leren hoe ze hun werk anders aan konden pakken. Structuur aan te brengen. Gefocust werken aan datgene wat écht belangrijk is. Stoppen met teveel tijd verdoen aan zaken als mailtjes beantwoorden. Ik kreeg ontzettend enthousiaste reacties hierop.

Mijn collega’s gaven aan dat ze zich veel rustiger voelden, meer overzicht hadden en de grip op hun werkdag terug hadden. Perfect! Dit gaf mij ontzettend veel energie én plezier in mijn werk.

 

Een nieuwe start

Na 11 jaar raakte ik vervolgens mijn baan kwijt. Het standaard ‘reorganisatie’ verhaal. Maar ik zag het eigenlijk meteen als een kans om goed na te denken over wat ik nu écht wil bereiken in mijn leven. Niet zomaar doorstromen naar een volgende baan bij een willekeurig volgend bedrijf. Ik wilde dat doen waar ik écht gelukkig van werd. Werken vanuit mijn kracht: plannen en organiseren, coachen, doelen bereiken. Aan de slag met mijn passie voor duurzaamheid door bij te dragen aan een schone, groene en gezonde wereld. En de vrijheid om zelf mijn werkdag en -week zo in te richten als voor mij (en mijn gezin) het fijnste is. Ik besloot mijn droom te volgen. Nu of nooit. De beslissing was genomen om mijn eigen bedrijf op te richten!

 

& Groei

&Groei Business Organizing is daarmee in de lente van 2020 een feit geworden. En ja, ik ben er dus speciaal voor jou als duurzame ondernemer of organisatie. Iedereen die zich inzet voor een schone, groene en sociale wereld. Want ik help het liefste die mensen die het beste met de wereld voor hebben. Een positief verschil maken. Mensen die overlopen van energie en ideeën, maar wat extra structuur en ondersteuning nodig hebben om dit allemaal waar te maken. Die structuur en ondersteuning bied ik graag. Zo draag ik mijn steentje bij aan het behoud van een ‘social & sustainable’ wereld voor mijn kinderen.

Tanja

 

Dus dat is mijn verhaal! Of tenminste. Een klein deel ervan eigenlijk. Want naast mijn carrière heb ik natuurlijk nog een heel ander leven als moeder van Mathijs (4) en Jasper (2). Samen met mijn vriend Antoine woon ik in Velden, een dorpje boven Venlo. In de afgelopen jaren ben ik thuis ook begonnen met verduurzamen. Minder plastic, minder afval. Meer lokale en milieuvriendelijke producten. Er is nog een wereld te winnen, maar elke stap is er een! Samen met de jongens loop ik elke week wel een ‘afvalrondje’ om het zwerfafval op te ruimen wat in de straat, wijk en speeltuintjes ligt. Dat vinden zij ontzettend leuk om te doen trouwens, er wordt nog net niet geruziet over wie de grijpstok vast mag houden. Als vrijwilliger bij ‘Velden Samen Schoon!’ en ‘Venlo Schoon’ doe ik mee aan grootschalige opruimacties in onze gemeente. En daarnaast mag ik mezelf inmiddels ook een officiële moestuinierder noemen! Van een kleine moestuin wel. Oke, het zijn op dit moment maar 2 bakken van 30×30 cm. Maar de eerste successen zijn binnen en sla hoef ik voorlopig niet meer in de supermarkt te kopen.

 

En jij dan?

Nu is het jouw beurt! Ik ben oprecht heel benieuwd: wie ben jij? Waar hou jij je mee bezig? Waar droom jij van als ‘green minded’ ondernemer? Waar loop jij tegenaan bij het verwezenlijken van jouw dromen? En wat houdt je nog tegen? Stuur me een berichtje en vertel het me, want misschien kan ik je verder helpen.

 

ik ga je een berichtje sturen!