De beste planners om van 2021 een mega succes te maken!

Nu we weer in de maanden met de R zitten, begint het bij de meeste mensen te kriebelen. Het einde van het jaar is in het zicht. En dat betekent: tijd voor een nieuwe planner! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het altijd heerlijk om me in planners te verdiepen. Inmiddels is het een flinke markt geworden. Elk jaar weer komen er nieuwe planners bij, die nét even een andere uitstraling of inhoud hebben. Of zich net op een andere doelgroep richten. Voor ieder wat wils dus! Ik heb me de afgelopen tijd ondergedompeld in de wereld van journals en planners en daar is dit overzicht uit voort gekomen. Ik heb 5 categorieën opgesteld: persoonlijke groei, productiviteit, entrepeneurs, bullet journal en moeders. Kijk snel welke planner in 2021 het beste bij jou past! Enne.. Deze blog is niet gesponsord dus helemaal objectief tot stand gekomen.

Persoonlijke groei planners 2021

Er komen steeds meer planners op de markt die zich niet alleen richten op het plannen alleen, maar juist op het stuk persoonlijke groei en ontwikkeling. Zij helpen je om ook goed voor jezelf te zorgen. Voelt dit als iets wat je nodig hebt? Dan is een van onderstaande planners waarschijnlijk geschikt voor jou!

Slow&Grow Journal

Dit journal is ontwikkeld en uitgebracht door Mirjam, loopbaan- en lifecoach. De titel van het journal zegt het al: hier draait het om vertragen en stilstaan bij datgene wat echt belangrijk is voor jou. Dus naast de praktische kant van het plannen is er veel ruimte voor verdieping en het creëeren van rust in deze journal. Er staan vragen, tips en oefeningen in die je hierbij helpen. Je vindt hem HIER.

Flow Planner

Dit is een vrolijk uitziende planner die ook flink populair is. Er staan weekoverzichten in, waar je niet alleen je doelen maar ook meteen je maaltijden en boodschappen kunt noteren (handig!). Er zijn reflectie pagina’s, waar je antwoord geeft op vragen als: ‘afgelopen week voelde ik me, ‘wat waren je grootste successen’ en ‘wanneer heb ik voor het laatst gedanst’. De planner heeft dus zowel een praktische planningskant als ook een verdieping die je laat nadenken over jezelf en jouw toekomst. Je vindt hem HIER.

Balans Planner

Balans overkomt je niet, balans creëer je, aldus Jisca. Helemaal waar! Deze planner helpt je hierbij. Ook hier is het een combinatie van plannen en journaling. Jisca heeft hem ontworpen vanuit haar eigen behoefte aan rust, ruimte en overzicht in haar leven. En ik moet zeggen, hij ziet er ook aardig compleet uit! Er zijn maand- en weekoverzichten, ruimte voor je to do’s, een braindump, boodschappenlijstjes.. En heel leuk: hij is gemaakt van duurzaam, gerecycled papier. Je vindt hem HIER.

Essentialiving Planner

Een grote planner om meer rust en ruimte in je leven aan te brengen. Uniek aan deze planner is de ‘Balance Creator’. Dit zijn 7 stappen die je aan het begin van het jaar invult, zodat je ziet waar jouw tijd en energie naartoe gaat en welke dingen je aan moet pakken. Elke week doe je een Balance Check om te zien of je nog in lijn ligt met de ideale situatie zoals je die aan het begin van het jaar hebt bepaalt. In deze planner is veel ruimte voor doodles en journalling, maar er komen ook hele praktische zaken aan bod zoals maaltijdplanning en focuspunten. Je vindt hem HIER.

Voor de productiviteitsjunkies

Heb jij niet zo’n behoefte om dagelijks te reflecteren op je energieniveau? Niet het type die elke dag haar intentie bepaalt, mediteert en affirmaties opzegt? Dan is een van onderstaande planners misschien beter. Ze zijn wat meer rechttoe, rechtaan. Gericht op het maken van een goede planning. Stellen van heldere doelen. En ervoor zorgen dat je daar recht op af gaat!

Pretty Productive Planner

De naam zegt het al hier! Deze planner helpt jou om zo productief mogelijk te zijn en alleen nog maar tijd te besteden aan zaken die jou iets opleveren. Datum vul je zelf in, dus je kunt op elk moment beginnen. Er is ruimte voor ongeveer 6 maanden plannen. Het is een heel mooi, bijna minimalistisch ontwerp wat er echt op is gericht om alleen die onderdelen aan bod te laten komen die jou helpen om elke dag je doelen je smashen. Klinkt je dat als muziek in de oren? Je vindt hem HIER.

Purpuz Planner

Hoewel ik hem eerst eigenlijk in de persoonlijke groei categorie wilde plaatsen, heb ik hem snel verplaatst toen ik de tagline las: “Gemaakt om in 2021 je doelen wel te behalen.” Zo, hallo! Dat is nog eens een uitspraak! Ik hou ervan. De Purpuz Planner helpt je om in balans je doelen te behalen. Dus ja, hij is heel erg gericht op je doelen. Je gaat aan de slag met wat je wilt, stelt je doelen en maakt hier een helder plan voor. Maar er is meer aandacht voor reflectie en inspiratie dan bij de andere planners in deze categorie. Je vindt hem HIER.

Structuurjunkie Planner

Een van de bekendste planners. Heel populair, nieuwe uitgaves zijn vaak binnen no-time uitverkocht. Misschien ook een beetje vanwege de prachtige omslagkleuren. Ze zijn er zowel met als zonder datum. In een groot en kleiner formaat. Persoonlijk vind ik deze planner erg fijn werken. Er is alle ruimte voor maandoverzichten en om je dagplanning per week uitgebreid op te schrijven. Je vindt hem HIER.

Best SELF Journal

Deze (Engelstalige) planner helpt je je doelen te bereiken in 13 weken. Je gaat hier dus je grote (kwartaal)doelen in kleinere taken en acties opdelen, die je vervolgens in de dag- en weekoverzichten inplant. Het heeft niet echt een agendafunctie, maar helpt je puur met het super doelgericht werken. Geen tierelantijntjes, deze planner heeft een super basic uitstraling. Je vindt hem HIER.

Voor de entrepeneurs

YES, natuurlijk zijn er ook planners die zich specifiek richten op (zelfstandig) ondernemers. Iedereen met een eigen business die deze naar een hoger niveau wil tillen. Is dat waar jij je op wilt focussen komend jaar? Kijk snel hieronder.

I Love My Succes – Business Planner

Dit is echt de meest complete planner voor ondernemers. Je maakt hierin je jaarplan, zodat je precies weet wat je missie en doelen zijn en welke strategie je in gaat zetten. Er zijn kwartaal-, maand- en week check-ins waarin je je doelen en acties bijhoudt. Maar óók zijn er check-out momenten, om de voortgang en je persoonlijke balans te bewaken! Doe hier ook nog ruimte voor administratie,  evaluaties en losse notities in en het pakketje is compleet. Je vindt hem HIER (2021 versie staat er nog niet op).

Als je houdt van (bullet) journalling

Oke, ook bij de persoonlijke groei-planners kom jij vast aan je trekken. Maar als jij helemaal into journalling bent met stickers, washi-tape, tekenen en doodles dan passen de planners hieronder misschien wel nóg beter bij je.

Succes Planner

Deze planner heeft veel ruimte voor zowel je persoonlijke als je zakelijke agenda. En omdat in deze planner na elke maand zogenaamde ‘bullet journal’ pagina’s zijn opgenomen, komt hij terug in deze categorie. Want hij biedt hierdoor een mooie combi tussen zakelijk, persoonlijk en creatief. Er zit zelfs een overzicht in van de maanstanden, mocht je daar meer mee willen doen in 2021! Daarnaast vind je in deze planner ook jaaroverzichten, doelenlijsten en maandelijkse reflectievragen. Perfect als je een echte planner wilt, waar je soms ook je creativiteit in kwijt kunt. Je vindt hem HIER.

Mascha Planner

Dit is dé planner voor iedereen die bullet journals fantastisch vindt, maar zelf toch een beetje tijd of creativiteit mist om dit zelf te maken. Het mooie van deze planner is dat je hem dankzij de zilveren ringband volledig kunt customizen. Er staan geen vaste data in, dus je kunt beginnen wanneer je wilt. En naast de maand- en weekoverzichten zitten er veel extra’s bij zoals kaarten, stickervellen en een dun notitieboekje. Perfect voor alle crea bea’s met tijdgebrek. Je vindt hem HIER.

Bullet Journal

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen bullet journal te maken. Perfect als je een beetje creatief bent en het leuk vindt om steeds nieuwe pagina’s te maken. Natuurlijk kun je bij alle andere planners spieken om te zien hoe die opgebouwd zijn en vervolgens maak je je eigen creatie. Ideaal, want zo weet je zeker dat je alleen dingen erin hebt staan die je echt nodig hebt, wilt en gebruikt. Je vindt HIER alles wat je nodig hebt.

Voor de moeders

Alleen moeders weten hoe druk het leven van een moeder kan zijn 😉 En gelukkig zijn er ook planners die hier rekening mee houden!

Helder&Klaar Planner

Deze planner biedt ruimte voor jezelf, je werk én je gezin. Je gaat aan de slag met je eigen dromen en doelen via de ‘Helder&Klaar methode’. Een stappenplan om jouw droomleven te bereiken via kleine, dagelijkse acties. Je maakt kwartaalplannen en maandoverzichten. Elke maand is er ruimte voor reflectie. En natuurlijk is er ook plek voor dingen als gezinsafspraken, de maaltijdplanning en je huishoudschema. Je vindt hem HIER.

Heb jij jouw planner voor 2021 gevonden?

Ik ben super benieuwd of jij dankzij dit overzicht jouw planner voor 2021 hebt gevonden, dus laat het me weten in de comments hieronder. Of misschien heb jij nog wel andere tips? Is er een fantastische planner die ik heb gemist? Ik hoor het graag van je!

Als je trouwens nu alvast een begin wil maken met het slimmer plannen van je werk, kun je HIER mijn gratis e-book ‘Van to do naar DONE!’ aanvragen. In een paar stappen leer jij hoe je to do lijst slim en snel kunt tackelen. Geen gebrek aan overzicht meer. Geen ellenlange lijstjes of losse krabbels hier en daar. Jij werkt voortaan effectief en efficiënt je to do’s weg.

En wil jij van 2021 écht een mega succes gaan maken? Dan kun je mijn traject ‘In control van je werkdag’ volgen! Ik help je om in deze laatste maanden van 2020 jouw werkstructuur helemaal op orde te krijgen. Je gaat slimmer werken, in plaats van harder. Dit is het perfecte moment om daar aandacht aan te besteden, want als jij hier nu energie in stopt kun jij in het nieuwe jaar meteen knallen met je doelen! Check HIER alle ins en outs van dit online traject.  

groetjes Tanja