Dé Structuurcoach voor ondernemende moeders die meer rust en structuur in hun bedrijf willen

In de zomer van 2020 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht. Ik zag al snel dat de vrijheid die mij aantrok in het ondernemerschap bij veel anderen zorgde voor stress en werkdruk. Werkdagen zonder einde. Van het ene idee naar het andere springen zonder duidelijk doel of plan. Het werk niet los kunnen laten in het weekend. Dat raakte me. 

Ik weet hoe spannend het is om de veiligheid van een baan in loondienst op te geven. Dat doe je omdat je méér wilt. Meer ruimte, meer tijd, meer inkomsten. Niet nog minder vrijheid dan je had toen je voor een baas werkte! En toch zag ik dit bij ontzettend veel ondernemende moeders gebeuren. Daarom besloot ik om deze drukke moeders te helpen om hun werkdagen slimmer te plannen en organiseren. Want ik geloof dat íedere ondernemer in staat is om zijn of haar doelen te bereiken zonder tijdsdruk of werkstress. Als projectmanager in een groot contact center was ik wel gewend om onder grote druk te werken.

“Wat ben ik blij dat jij er bent!”

Kreeg ik bijna dagelijks te horen van collega’s die iets minder gevoel voor het plannen en organiseren van werk hadden. Ik stuurde een projectteam aan van specialisten, die allemaal inhoudelijk ontzettend sterk waren maar niet de meest gestructureerde manier van werken hadden. Ze hadden moeite met het bewaren van overzicht in alles wat er moest gebeuren. Alles leek belangrijk te zijn. Er kwamen continu mailtjes en verzoekjes tussendoor van dingen die met spoed moesten gebeuren. Er werd steeds vaker overgewerkt. Vakanties werden ingekort. Het zorgde voor een ontzettend hoge werkdruk. Het gevolg hiervan? Ik was de hele dag bezig met het checken en chasen van de verschillende afdelingen om alles op tijd geregeld te krijgen. Om me heen zag ik de ene na de andere collega overspannen raken. En ik wist: dit kan en moet anders.

Op dat moment ben ik me gaan verdiepen in business organizing. Ik zag namelijk hoe opgelucht mijn collega’s waren als ik structuur en overzicht in hun werk aanbracht. De vervolgstap was daarom om ze te leren hoe zij dit zelf konden doen. Samen te ontdekken wat hún optimale manier van werken was. Ik zag al snel de rust terugkeren bij collega’s die ik coachte en besloot dat dit de richting was die ik op wilde. Toen de vestiging waar ik werkte gesloten werd, was de keuze om voor mijzelf te beginnen snel gemaakt.

Een spannende stap? Zeker! Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik vind het fantastisch om elke dag ondernemende moeders te helpen om minder druk en meer productief te worden!

Iedere ondernemer is in staat om haar doelen te bereiken zonder tijdsdruk of werkstress

Stop met het managen van je tijd en begin met het managen van je aandacht

In je bedrijf draait het niet om het managen van je tijd, maar om het managen van je aandacht. Dát is waar het mis gaat bij ondernemers die geen voortgang boeken. De ondernemers die heldere prioriteiten stellen en hier met een gericht plan naartoe werken, komen elke dag weer een stap dichterbij hun doel. Het komt dus neer op focus en actie. Als die combinatie klopt, volgt het resultaat vanzelf.

Wat je over mij moet weten

Ik ben super praktisch ingesteld. Werkt iets niet? Dan kijk ik waarom dat zo is en probeer ik wat anders. Dat is ook hoe ik in mijn trajecten te werk ga. Ik duik in het bedrijf en leven van mijn klanten zodat we samen een manier van werken vinden die hier perfect bij aansluit.

Als je me zou kennen zou je weten dat…

  • Mijn zachte G aangeleerd is, niet aangeboren. Ik woon namelijk al jaren in Limburg, maar kom oorspronkelijk uit Apeldoorn.
  • Mijn vriend en ik al 15 jaar samen zijn, maar trouwen nooit bovenaan ons prioriteitenlijstje heeft gestaan.
  • Ik in attractieparken de grootste lol heb met mijn zoontjes Mathijs (6) en Jasper (4) omdat ik met mijn 1.59m prima in de meeste kinderattracties pas.
  • Besluiteloosheid zwaar in mijn allergie zit. Als het me te lang duurt, hak ik de knoop door – een gewoonte die niet door iedereen uit mijn omgeving op prijs wordt gesteld.
  • Ik elke dag braaf mijn ommetje van minimaal 20 minuten loop, weer of geen weer.
  • We een flink aantal wandelende takken in huis hebben, die ik eerlijk gezegd zelf niet vast durf te houden.
  • Ik van nature geen groene vingers heb, maar dit wel probeer te ontwikkelen via mijn makkelijke moestuin en het stekken van plantjes.
  • Zodra mijn afspraken van de dag erop zitten, ik snel mijn spijkerbroek verruil voor een heerlijk comfortabele joggingbroek.
  • Ik een hart heb voor duurzaamheid en me graag inzet voor een schone, groene en sociale wereld.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

 

Ik heb elke maand een paar plekjes vrij voor een gratis Structuurboost. Dit is een online gesprek van 30 minuten waarbij ik jou direct 3 tips kan geven om je werk slimmer te plannen en organiseren, waardoor je jezelf dezelfde dag nog tijd en energie kunt besparen. Die je vervolgens weer kunt stoppen in de groei van je bedrijf óf je laptop eerder dichtklappen om wat leuks voor jezelf te gaan doen. Niet uitstellen dus, gewoon deze Structuurboost aanvragen!